Sak fra juleutgaven av Bonytt 2017
Foto, Anne Bråtveit
Tekst, Maria Aarli-Grøndalen
Styling, Catrine Svellingen

Mørk Julemagi

Førsteprioritet da Catrine og Per Ove pusset opp, var "å få leiligheten til å smile". Med lekne linjer og dype fargetoner, har de skapt en lekker, lykkelig og lun jul.

Da Catrine møtte Per Ove, startet livet litt på nytt for dem begge. Catrine solgte eneboligen sin med havutsikt i Øygarden og sa opp jobben som Regional Merchandiser for Clas Ohlson på Vestlandet. Per Ove trålet i mellomtiden boligannonser på jakt etter et hjem som de begge kunne like i hovedstaden.

- En dag sa han at han hadde funnet en leilighet med super beliggenhet på Grünerløkka. Men jeg var ikke veldig godt kjent i Oslo, så jeg skjønte ikke hvor strålende beliggenheten var før vi faktisk flyttet inn, sier Catrine.

Da Catrine møtte Per Ove, startet livet litt på nytt for dem begge.

Paret kjøpte et oppussingsobjekt i en bygård som i arkitekturhistorien kalles for Doktorgården. Hjørnegården ble bygget i 1895 og er tegnet av arkitekt Christian Reuter.

- Gulvet var skakt og skeivt og vegger og dører trengte noen runder med malerkosten. Men første gang jeg så denne leiligheten, fikk jeg likevel wow-følelse. Den har sjel og det var lett å se potensialet i den, sier Catrine.

Alt den trengte var omsorg og kjærlighet, mente paret.
- Vi ble enige om at vi fint skulle klare å få denne leiligheten til å smile, sier hun.

Gavene under treet er selvsagt fargekoordinert til paletten ellers i leiligheten. Granbar, kvister og kongler gjør pakkene ekstra lekre.

Det første de gjorde var å bestemme gulvet.

- Jeg hadde alltid ønsket meg fiskebeinsparkett. Og jeg ville ha en svart stue. Jeg var lei av å "kjøre safe", lei av å ha et hjem som var hvitt og grått, fordi det skal være lett å selge en gang i fremtiden. Per Ove og jeg ville ha et hjem med personlighet. Det skulle være lekent og det skulle gjenspeile hvor vi er i livene våre nå. Det ironiske er at jeg tror vi har skapt noe mer salgbart enn noensinne, sier Catrine.

Catrine har jobbet mange år som Visual Merchandiser i ulike butikkjeder.

Peisen hadde en fasade av grå høyglans kvadratiske skiferfliser som Catrine ikke likte. Nå har hun kledd den i svarte, heksagonale, keramikkfliser fra FagFlis AS. - Det behøver ikke alltid å koste mye å skape helhet i interiøret, men at detaljene stemmer overens gjør som oftest hele forskjellen, sier hun. Teppet er Losanges av Boroullec for Nani Marquina fra no-es. Se hvor fint tegningene i teppet spiller opp mot flisene på peisen.

Juletreet er en slank edelgran kjøpt inn på St. Hanshaugen. Pynten er fra Milla Boutique, kulene har grafiske fordypninger og de svarte og hvite fuglene gir det hele et lekent uttrykk.

Doble dører skiller kjøkken og stue. Som oftest får de stå åpne. Kjøkkenbordet er laget av samme type parkett som ligger på gulvet i kjøkken, stue og gang. Det er stilt slik i rommet at mønsteret ligger motsatt til på gulvet, for å skape økt visuell interesse.

Catrine blander gjerne flere ulike serviser når hun duker til fest.

Spisebordet er laget av samme parkett som gulvet, mens understellet i smijern fant Per Ove på rackbuddy.dk. Catrine har pyntet bordet med en løper av mose, med sølvfolie under, slik at mosen ikke skal sette merker i treverket. Lysestakene er Werner Stoffs Nagel i krom og messing, som fungerer som et byggesett. Lysestaker og Fredrik Bagger-glass fra Milla Boutique. På veggen henger lysholdere fra Menu i grafisk formasjon.

Lysestakene er Werner Stoffs Nagel i krom og messing, som fungerer som et byggesett.

Små kranser hengt i svart silkebånd skaper julestemning på et blunk. Kransene er fra Frøken Flood Blomster. Alt listverk og alle karmer og dører er malt i klassisk hvit med høy glansgrad. Det gir et eksklusivt uttrykk som kler den gode takhøyden.

Ved å bruke naturmaterialer som mose, lav, kongler og en begrenset fargepalett i nøytrale farger, kan julepynten godt komme frem tidlig og ryddes bort sent.

Kjøkkenet, med mørkeblå høyglansfronter og benkeplate i Corian er fra Schmidt. Det var en av de få elementene som Catrine og Per Ove valgte å beholde som det var da de pusset opp.

Doktorgården på Olaf Ryes plass i Oslo, opprinnelig bygget i 1895.

Previous
Previous

Timeless design

Next
Next

DIY garden table